Agentúra domácej ošetrovateľskej starostlivosti ADOS Charitas

ADOS Charitas poskytuje komplexnú ošetrovateľskú starostlivosť pacientom v  meste Michalovce a okolie na základe odporúčania zdravotných výkonov ošetrujúcim lekárom.

Ďalšie informácie:

– ošetrovateľská starostlivosť je hradená zo zdravotného poistenia,

– obväzový materiál, náplaste, masti, pasty, peny a iný špeciálny zdravotný materiál ako aj lieky a infúzne roztoky vám predpíše lekár a sú hradené zo zdravotného poistenia,

– sestra ADOS nemá právo predpisovať lieky pacientom.

Služba je poskytovaná

Na základe vášho požiadania, odporúčania odborných lekárov a sestier ústavnej zdravotnej starostlivosti,
uzatvorením dohody o poskytovaní domácej ošetrovateľskej starostlivosti s našou ADOS a potvrdeným návrhom
vašim ošetrovateľským lekárom.

ADOS Charitas je určený

Fyzickým osobám – pacientom všetkých vekových kategórii, ktorí spĺňajú nasledovné kritéria:

1. a) ktorých zdravotný stav vyžaduje poskytovanie zdravotnej starostlivosti v nadväznosti na ambulantnú zdravotnú

starostlivosť alebo na ústavnú zdravotnú starostlivosť, pri ktorej sa predpokladá, že zdravotný stav osoby nebude vyžadovať nepretržitý pobyt v zdravotníckom zariadení ústavnej zdravotnej starostlivosti,

1. b) ktoré odmietli poskytnutie ústavnej zdravotnej starostlivosti alebo,
  2. c) ktorých zdravotných stav neumožňuje navštevovať zdravotníckej zariadenie.

Poskytované služby:

komplexná ošetrovateľská starostlivosť metódou ošetrovateľského procesu zameraná na udržanie a zlepšenie kvality života, zmierňovanie utrpenia, predchádzanie zdravotným komplikáciám, doliečovanie po skončení ústavnej zdravotnej starostlivosti, zdravotnú výchovu a edukáciu osoby, rodiny a komunity v súvislosti so zdravotným stavom, prevenciu, rehabilitáciu a poradenstvo.

Prevádzka: pondelok až piatok od 7,00 do 16,30 hod.